miércoles, 6 de noviembre de 2013

Eines de creació de material multimèdia.


Bon dia a tots i a totes! 

A aquesta entrada, parlaré sobre una sèrie de Software que permeten crear material multimèdia. Concretament són eines que permeten elaborar còmics i fer històries infantils. I és que actualment, per internet podem trobar molts tipus de materials que permeten crear des de còmics i històries, fins a pòsters, mapes conceptuals o muntatges audiovisuals.

Finalment, dir que aquestes eines, estan dissenyades principalment per crear material infantil, sobre tot, per a alumnes d’educació primària.

La primera eina de creació de material multimèdia és, Make Beliefs Comix.


    a)  Nom del Software: Make beliefs comix.
    c) Format d’execució: Format Web.
    d) Modalitats d’accés i distribució dels continguts creats: 

     Aquesta plataforma web, és pública, ja que hi pot accedir tothom que vulgui, i no requereix de que es registrin. És gratuïta, i al final de la creació del còmic, hi ha la possibilitat d'enviar el treball per el correu electrònic.

    e) Descripció de les prestacions i utilitats de l’eina.

    Aquesta eina serveix per elaborar còmics, a partir d’una sèrie d’eines que ofereix, ja siguin personatges, objectes diversos, globus de conversa en els que expressar els pensaments o diàlegs dels personatges, també permet canviar el fons de cada vinyeta, regular el tamany dels diferents elements, desplaçar els personatges, etc.

    És una eina per crear còmics intuïtiva, senzilla pels infants, amb personatges atractius pels infants, també hi ha la possibilitat d’enviar el còmic elaborat a través de l’eina per e-mail o permet ser imprès. Tot i què, únicament es permet la creació de dues a quatre vinyetes.
    L'estil del còmic és infantil, de manera que entre la varietat de personatges estan inclosos: Pirates, pallassos i una quantitat d'animals. Aquesta característica converteix Make Beliefs Comix en una alternativa ideal per a un públic infantil o juvenil.

     Aquesta plataforma, trobem que és adequada per a primer o segon cicle de primària. Ja que els personatges són molt infantils, hi ha poques vinyetes, no hi ha moltes opcions a l'hora de modificar els globus, de posar objectes... I el fons únicament pot ser d'un color determinat, és a dir, no hi ha la possibilitat de posar un fons animat. 


Imatge sobre la creació d'un còmic amb el seu format.


La segona eina és, PANCHO y su màquina de hacer cuentos.


a) Nom del software: PANCHO y su màquina de hacer cuentos
      c)  Format d’execució: Format Web.
      d)  Modalitats d’accés i distribució dels continguts creats: 
       
    Aquesta eina és pública i gratuïta. I de la mateixa manera que a l'anterior eina, tampoc és necessari registrar-se. I és virtual.
  
      e) Descripció de les prestacions i utilitats de l’eina.

    La màquina de Pancho, és un programa senzill per escriure contes en línia. Pancho ens pregunta el nostre nom i ens guia perquè escriguem un conte. Aquesta eina ens permet escollir els escenaris, els personatges i el fons musical, després escrivim la història i finalment veiem el nostre conte com si fos una pel·lícula, en forma de presentació.

Aquesta eina, és molt fàcil d’utilitzar, permet utilitzar un màxim de sis vinyetes i per això és especialment útil per a elaborar historietes senzilles i divertides.

I com l’eina anterior, és una alternativa ideal per a un públic infantil, especialment per a alumnes de primària.

Aquesta eina, la situaríem a primer cicle de primària, ja que és una eina molt guiada, amb personatges animats, paisatges atractius i sense moltes opcions per evitar que l’alumne pugui tenir dificultats a l’hora de la creació del conte.

Imatge sobre la realització d'un conte.


Conclusions:

Després del comentari i d'utilitzar les eines anteriorment explicades, penso que són unes eines molt útils tant per crear contes com per crear historietes, on els alumnes poden experimentar lliurement, i d’aquesta manera exercitar la seva imaginació. També dir que són eines adaptables a tots els cursos de primària, ja que tant una eina com l’altre tenen una gran quantitat de personatges, escenes, objectes, etc. I el que és més important és que són eines molt senzilles d’utilitzar i en les que els alumnes no tindran cap problema a l'hora de treballar. I depenent del curs, els alumnes poden fer històries o contes més complexes, tot depenent de la seva imaginació.

En definitiva, són eines que ajuden als alumnes no sòls a aprendre, sinó a aprendre jugant, i per tant són eines que motiven a l’alumnat. I que poden ser molt útils, per utilitzar dins l'aula, i com que són pàgines web gratuïtes, també poden servir de reforç, i per tant, els alumnes poden treballar amb aquest material a casa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario