sábado, 11 de enero de 2014

Presentacions Multimèdia Interactives


A aquesta entrada, hem realitzat una presentació en Power Point relacionat amb el tema del que hem anat fent activitats al llarg del curs, que és l’asma.

Es tracta d’un conte animat, on s’expliquen i es mostren els problemes que sofreix el protagonista de la historieta, i com finalment, visita un metge, que li diu que els problemes que té són deguts a que té asma. 
Dir que durant aquest conte interactiu, l’alumne haurà d’anar interactuant amb el “narrador” de la història i anar avançant, a més de contestar alguna pregunta, així com d’informar-se més sobre el tema de l'asma.

Aquest recurs pot esser molt útil perquè els alumnes es posin a la pell del protagonista del conte, i per tant puguin entendre millor què és l’asma, quins símptomes té, i de quina manera es pot tractar.


Per a la realització d’aquest conte, hem fet servir el power point (ppt), on hem hagut d’aprendre a manejar les diferents eines que té, com els afectes, els àudios, etc. 





Els àudios que apareixen al conte, els hem gravat a través del programa Audacity, que ja havíem treballat a la pràctica anterior. Per retallar els personatges, hem usat el programa GIMP i un programa online anomenat, Pixlr, que ens ha permès separar les imatges del fons. I per pujar la guia didàctica,, hem usat SlideShare, perquè tothom pugui veure la guia didàctica online. Finalment, i per tal de que es pugui visitar el conte amb la seva interactivitat, i que es puguin escoltar els sons i l’alumnat pugui interactuar amb ell, doncs ho hem hagut de pujar a una carpeta amb el Dropbox.


Aquí hi ha el resultat del conte que hem elaborat. Per tal de poder posar-lo al bloc, ha estat necessari pujar-lo anteriorment a Slideshare. I el conte és el següent:

 

La guia didàctica també l'hem pujada a Slideshare, igual que el conte, i la podeu veure aquí:




I també afegit un document al conte, que dóna major informació als alumnes sobre el tema amb el qual estem treballant, que és l'Asma. I vos el present aquí:




Finalment, per poder veure aquest conte interactiu que hem creat, podeu anar al següent enllaç de Dropbox, ja que a Slideshare, no et permet la interacció, ni escoltar els sons que té el conte. I a través d'aquest enllaç, podreu accedir al conte amb tots els efectes que presenta:

https://www.dropbox.com/sh/bgudo1gnqtn03ya/a4lIpNH7gW


Reflexions:

Durant la realització d’aquesta activitat, hem tingut una sèrie de problemes, que hem hagut de solucionar, a mesura que se’ns anaven plantejant. Primer de tot, problemes amb els àudios, ja que és important gravar-los el mateix dia, perquè sinó, els sons són diferents. Problemes a l’hora de retallar els personatges, però sobre tot, complicacions a l’hora d’afegir els àudios al conte i fer que apareguin on es pretén.

Per tant, una vegada realitzada l’activitat del conte, penso que el Power Point és una eina molt interessant, ja sigui per realitzar presentacions amb conceptes o informació sobre un tema determinat, sinó també per realitzar contes animats, on et dona la possibilitat de donar un feed-back als alumnes, amb una gran interactivitat, i que es pot treballar no sòls dins l'aula, sinó també a casa.


En definitiva, és un recurs molt útil, i que cada vegada s’empra més a les aules per donar continguts. I és una manera més visual i auditiva, de conèixer sobre un tema determinat.





No hay comentarios:

Publicar un comentario